Hírek

Hiánypótló előadás az Érzelmi intelligenciáról! - amely MINDENT meghatároz, eldönt, eredményez, és kialakít a kapcsolatainkban.

Az érzelmi intelligenciáról a társadalmunkba beépültek olyan sztereotípiák, amiket a mindennapos kommunikációnkban használunk: pl: alacsony-magas EQ; nincs neki EQ-ja. Tulajdonképpen egyik sem létező tulajdonságú fogalom, erről jó ha tudunk. Ilyenkor a kapcsolatainkban próbáljuk leegyszerűsíteni a másik ember viselkedésének a megértését. Az EQ jelzőit akkor társítjuk az érzelmeinkhez vagy indulatainkhoz, amikor minősíteni vagy elítélni/megítélni szeretnénk a kapcsolatainkban szereplő embereket. A "jelzőkkel" oldjuk a saját feszültségünket, hogy könnyítsünk magunkon. Ahhoz, hogy garantált legyen a siker és a boldogság a felnőtt kapcsolati rendszereinkben, táplálnunk kell a bennünk levő érzelmi intelligenciát. Ebben fog komoly segítséget nyújtani az előadás!

Polus Enikő a Me-Se-Kő Mentálhigiénés Segítő Központ és Alapítvány vezetője, szakmai koordinátora. Komplex terápiás diagnosztikai szakemberként dolgozik több szakterületen gyerekekkel, tinédzserekkel és felnőttekkel. Hivatása a lelki egészség és mentálhigiéné körül zajlik, 3 gyermek édesanyja.

CIKK: http://eletkatedralis.hu/rendezvenyeink.html


Sokféle félelem, aggódás és szorongás fészkelheti be magát a mindennapjainkba
Egy rendezvény a félelem feloldására
 

CIKK: http://www.metropol.hu/mellekletek/cikk/1242217


Nincsenek biztonságban a gyerekek az iskola falai között  

CIKK: http://www.edupress.hu/hirek/index.php?pid=egycikk&HirID=31712


Az iskolai erőszak egyben segélykiáltás is, amely a gyermek, a szülő, az iskola és a közösség körülményeinek tünete, s amelyet nem egyedi esetekként, hanem egy rendszerszintű problémaként kellene kezelni – hangzott el a Barbara Coloroso „Zaklatók, áldozatok, szemlélők: Az iskolai erőszak” című kötetének megjelenése alkalmából tartott sajtótájékoztatón, 2014. szeptember 30-án. A közszolgálati televízió fő műsoridőben foglalkozott a hazánkban is egyre nagyobb figyelmet követelő kortárs bántalmazással. A sajtótájékoztató alapjául szolgáló kötet a gyermeknevelés terén nemzetközi bestseller szerző, Barbara Coloroso  könyve, a várakozások szerint hazánkban is komoly változást eredményezhet a bullying, vagyis a kortárs megfélemlítés felismerésében és kezelésében – segítséget nyújtva a pedagógusok, iskolapszichológusok és a szülők számára. Az eseményen az Élet Katedrális is részt vett. Folytatás: október 9-én egy szakmai előadáson.

VIDEO: MTV Híradó, 35:11-től


Tabutéma: miért nem beszélnek a bántalmazott gyerekek?

VIDEO: Az iskolai erőszakról - Fókuszban


Vezető hír a Hír24 portálon:

"A változás ott indul, hogy a gyerekeket megtanítjuk tisztelni egymást, és elmondjuk nekik: mellettük állunk, nincsenek egyedül."

CIKK: http://www.hir24.hu/belfold/2014/10/01/amikor-a-gyerekvero-nem-bunos/


A társadalom problémáit tükrözi az iskolai erőszak - olvasható a Metropol 2014 október 1-jei számában.  

CIKK: http://www.metropol.hu/itthon/cikk/1236399-a-tarsadalom-problemait-tukrozi-az-iskolai-eroszak