Előadók

tapolyai-emoke

Tapolyai Emőke
pszichológus, executive coach

„Egy hordóból csak akkor tölthetünk bort, ha van benne. Ha kiürült, hiába teszünk rá új csapot, hiába ütögetjük, semmi sem folyhat ki belőle. Ha azonban feltöltjük, ismét rendeltetésének megfelelően működhet: bort ad annak, aki szomjazik. Ezt a feltöltést tekintem a hivatásomnak.”

 


szenczy-sandor-elnok

Szenczy Sándor elnök
Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

A majdnem nem elég. Ne legyél majdnem-ember, akinek majdnem sikerült. Törekedj a teljességre! Legyél 100%-os a saját életedben!”

 

 


mezo misi

Mező Misi
magyar énekes, zenész, a Magna Cum Laude rockegyüttes énekese

„Vannak időszakok az életben, amikor mindenkinek meg akarsz felelni, és kizárólag a jó tulajdonságaidat, a szebbik feledet mutatod, aztán eljön az idő, amikor már csak önmagad adod. De tény, hogy minél idősebb valaki, annál alázatosabbnak kell lennie. 1999 óta a Magna Cum Laude tölti be az egyik főszerepet az életemben. Hálás vagyok az Úrnak, hogy ilyen jó kis zenekart rittyentett össze ott, lent a térkép szélén, a Viharsarokban.”

 


vujity-tvrtko

Vujity Tvrtko
író, újságíró, tévés személyiség

„Vannak emberek, akikhez igazodni lehet, s kell! Akiknek lelkét boldogság megismerni, értékeit büszkeség követni. Ettől (is) leszünk jobb emberek. Mértékadók, komolyak, elvhűek.” A televíziós műsorvezető, szerkesztő-riporter különböző trükkökkel bejutott már Észak-Koreába, Türkménbasy birodalmába, Csecsenföldre, Csernobilba, de forgatott Ruandában és a kambodzsai gyilkos mezőkön is. Bár ezek a filmek elmondása szerint is körülbelül 10%-át teszik ki eddigi életművének, a köztudat mégis „a veszélyes utazó-újságíróként” ismeri. 2003 és 2007 között az Európai Unió antidiszkriminációs kampányának hivatalos magyarországi nagykövete. Legemlékezetesebb munkáit több kötetben kiadták.

 


dr-susanszky-eva

Dr. Susánszky Éva
szociológus, stressz kutató, egyetemi docens
Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet

„1994 óta tanítok a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetében orvosi szociológiát. PhD fokozatomat pszichológiából szereztem. Szociológusként jól ismerem azokat a társadalmi problémákat (pl. kapunyitási és kapuzárási pánik, munkanélküliség, létbizonytalanság, családok felbomlása), amelyek krónikus stresszt jelenthetnek a felnőtt korosztályok számára, ha nem rendelkeznek adaptív megküzdési stratégiával. Tudom, hogy a tehetetlenség leküzdhető, az életkészségek tanulhatók és fejleszthetők, akár a sikeres kommunikációs technikák.”