Rendezvényeink

A szívemre hallgassak, vagy az eszemre

A szívemre hallgassak, vagy az eszemre?

 

Dr. Buda László és Dr. Almási Kitti különleges előadása. A helyes és helytelen döntések és következmények állandóan üldöznek bennünket. Óriási a ránk nehezedő külső és belső nyomás, a megfelelési kényszer, pedig mi csak boldogok szeretnénk lenni, és harmóniában élni. Hogyan? Ezekre a belső vitákra kapunk gyakorlati segítséget két kiváló szakembertől, Dr. Almási Kittitől és Dr. Buda Lászlótól az Élet Katedrális színpadán.


2017. november 30. (csütörtök) 19.00-21.00
IBS Buda Színpad 1021 Budapest, Tárogató út 2-4.
Jegyek: Jegy.hu

 


Dr-Buda-Laszlo-Szabadulas-a-beszorultsag-erzesetol

Segítség az Élet Katedrális színpadán!
Dr. Buda László: Szabadulás a beszorultság érzésétől

 

Az élet gyakran dilemmák elé állít minket. Vele vagy nélküle? Rövid távú élvezet vagy hosszabb távú haszon? Biztonság vagy szabadság? Beilleszkedés vagy kiemelkedés? És így tovább... A dilemmákban épp az a kellemetlen, hogy sokszor az az érzésünk, nem lehet jól dönteni. Nem egyértelmű, hogy melyik a helyes út és melyik a mellékvágány. Ilyenkor nagyon be tudunk szorulni. Egy-egy ilyen lelki konfliktus feloldásának elodázása vagy alacsony színvonalú kezelése állandósuló belső feszültéghez, rossz hangulathoz, fáradtsághoz, neurózishoz, betegséghez, önpusztításhoz vezethet. Érdemes tehát átgondolni a konfliktusban rejlő lehetőségeket, keresni a kiutat, megérteni a helyzet üzenetét. Mert minden dilemma magában hordozza a fejlődés ajándékát, a szabadság ígéretét is.

Az est bevezető részében Pólus Enikő tárja fel a gondolkodásunkban rejlő lehetőségeket, mellyekkel boldogabb, egészségesebb es kiegyensúlyozottabb élethez juthatunk!


2016. október 13. (csütörtök) 19.00-21.00
IBS Buda Színpad 1021 Budapest, Tárogató út 2-4.
Jegyek: Jegy.hu

 


tapolyai-emoke-az-elengedes-gyakorlata

Méltóság - Mennyit érek én?

 

Az ember legmélyebb, legalapvetőbb vágya, hogy elfogadják es szeressék. Vannak, akik bármit megtennének ezért, akár olyasmit is, amit már nem lenne szabad. Hogyan fognak engem megbecsülni, hogyan kaphatok valódi tiszteletet, hogyan fognak engem önmagamért szeretni? Mit jelent valójában a belső tartás, es a határszabás? Almási Kitti különleges előadása a Méltóságról az Élet Katedrális színpadán!
Az este ajándéka lesz Pólus Enikő, mentálhigiénés szakember ismertetője a problémáink erőforrásairól.


2016. május 19. (csütörtök) 19.00-21.00
IBS Buda Színpad 1021 Budapest, Tárogató út 2-4.
Jegyek az alábbi linken kaphatók: Jegy.hu

 


tapolyai-emoke-az-elengedes-gyakorlata

Hiánypótló előadás az Érzelmi intelligenciáról! - amely MINDENT meghatároz, eldönt, eredményez, és kialakít a kapcsolatainkban.

 

Az érzelmi intelligenciáról a társadalmunkba beépültek olyan sztereotípiák, amiket a mindennapos kommunikációnkban használunk: pl: alacsony-magas EQ; nincs neki EQ-ja. Tulajdonképpen egyik sem létező tulajdonságú fogalom, erről jó ha tudunk. Ilyenkor a kapcsolatainkban próbáljuk leegyszerűsíteni a másik ember viselkedésének a megértését. Az EQ jelzőit akkor társítjuk az érzelmeinkhez vagy indulatainkhoz, amikor minősíteni vagy elítélni/megítélni szeretnénk a kapcsolatainkban szereplő embereket. A "jelzőkkel" oldjuk a saját feszültségünket, hogy könnyítsünk magunkon. Ahhoz, hogy garantált legyen a siker és a boldogság a felnőtt kapcsolati rendszereinkben, táplálnunk kell a bennünk levő érzelmi intelligenciát. Ebben fog komoly segítséget nyújtani az előadás!

Polus Enikő a Me-Se-Kő Mentálhigiénés Segítő Központ és Alapítvány vezetője, szakmai koordinátora. Komplex terápiás diagnosztikai szakemberként dolgozik több szakterületen gyerekekkel, tinédzserekkel és felnőttekkel. Hivatása a lelki egészség és mentálhigiéné körül zajlik, 3 gyermek édesanyja.


2016. február 18. (csütörtök) 19.00-21.00
IBS Buda Színpad 1021 Budapest, Tárogató út 2-4.
Jegyek az ország összes jegyirodájában és ismert online jegyrendszerén kaphatók.

 


 

tapolyai-emoke-az-elengedes-gyakorlata

Az elengedés gyakorlata

Amikor valami fontos megváltozik és muszáj továbblépnem. Nem maradhatok meg a sebeimben, mert az egész jövőmet beárnyékolhatja. De akkor hogyan tovább egészségesen? Veszteségeink feldolgozása, legyen az válás, szakítás, vagy egy gyászesemény, nem könnyű, de tanulható! A szakember segítségével választ kapunk arra is, hogyan lehet ezekből a nehéz élethelyzetekből akár megerősödve is továbblépni.


2015. február 19. (csütörtök) 18.00-20.00 IBS Buda Stage
Jegyek az ország összes ismert jegyirodájában 2.900 Ft-ért.

 


felsz-van-megoldas

Ne Félj Nap!

Olyan sokféle félelem, aggódás és szorongás fészkelheti be magát a mindennapjainkba... Az önbecsülés hiányából fakadó félelem, a jövővel kapcsolatos szorongás, párkapcsolati, egzisztenciális és magánélettel kapcsolatos félelmek, vagy akár a saját és a családtagok egészségi állapota iránt érzett aggodalmak. Félelem attól, hogy nem fognak elfogadni... Hogy nem vagyok szerethető... Hogy elveszíthetek valamit, ami fontos nekem... MIT KEZDJÜNK EZEKKEL A BELSŐ, SOKSZOR SZÍVSZORONGATÓ ÉS A JELENÜNKET NEGATÍVAN BEFOLYÁSOLÓ ÉRZÉSEKKEL?

Vujity Tvrtko a neves műsorvezető, szerkesztő-riporter, megosztja velünk saját tapasztalatait, hogy akár szélsőséges helyzetekben, Fekete-Afrika vagy Észak-Korea hétpecsétes titkait megismerve, diktatúrák fojtogatása és az ölelés hatalma által milyen válaszokra lelt.

Szenczy Sándor, a Magyarországi Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány elnöke, aki Csecsenföldtől Kambodzsán, Afrikán át, egészen az amerikai kontinensig bejárta a világot. Olyan helyszíneken fordult meg, ahol az éhínség, a természeti katasztrófák és háborúk által megnyomorított életekben kellett reményt ébresztenie, most közel hozza a mi hétköznapi félelmeinkhez is a valódi megoldásokat.

Tapolyai Emőke, a népszerű pszichológus és coach, az igazi önbecsülésünkben rejlő nyugalom hatalmáról beszél majd a belső szorongások kapcsán.

Dr. Susánszky Éva stressz kutató gyakorlatias, és a hétköznapi aggodalmakat megszüntető megoldásai mérföldkövek lehetnek mindannyiunk életében!

Vendégelőadónk Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese: MI KÖZÖM NEKEM A FÉLELEMHEZ?! - EGY ÚJ ÉLET KÜSZÖBÉN...

Időpont: 2014. november 22. (szombat) 14.00 –  20.00 
Helyszín:  IBS Színpad - Buda Stage 
1026 Budapest, Tárogató út 2-4. (6-8 percre a 61-es villamossal a Széll Kálmán (Moszka) tértől
)

A Jegyek megvásárolhatók az ország összes jegyirodájában és az ismert internetes jegyportálokon, illetve a Jegyvásárlás menüpont alatt /jegyár: 4300 Ft/.


 

felsz-van-megoldas

Zaklatók, áldozatok, szemlélők

Állítsuk meg az iskolai erőszak körforgását!
Az ÉLET KATEDRÁLIS karöltve a Felelős Szülők Iskolájával, meghívja Önt egy rendhagyó előadással egybekötött szakmai beszélgetésre,  melynek középpontjában az iskolai erőszak, a kiközösítés, és ennek lélektani hatásai állnak.
Időpont: 2014. október 9. 14.00 - 16.00
Helyszín: Falk 1 Rendezvényterem, V. kerület Falk Miksa u. 1. I. em.
A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött:
Bali Mónika
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Meghívó letöltése